Έλεγχος τίτλων-Υποθηκοφυλακεία-Κτηματολόγιο
Έλεγχος τίτλων-Υποθηκοφυλακεία-Κτηματολόγιο

Στα Υποθηκοφυλακεία καταχωρούνται και φυλάσσονται οι τίτλοι ιδιοκτησίας των ακινήτων καθώς και τα βάρη του ακινήτου (υποθήκες, προσημειώσεις, κατασχέσεις). Δηλαδή, καταχωρείται η φύλαξη και η απάλειψη των υποθηκών, των κατασχέσεων, των αγωγών και γενικά κάθε μεταγραπτέας πράξης.

Το Εθνικό Κτηματολόγιο καταγράφει τις νομικές, τεχνικές και άλλες πρόσθετες πληροφορίες για τα ακίνητα και τα δικαιώματα πάνω σ΄αυτά.

Η σύνταξη του αποσκοπεί στη δημιουργία ενός πλήρως αυτοματοποιημένου αρχείου ακίνητης ιδιοκτησίας.

Στο υπόψη αρχείο, θα αποτυπώνονται όλα τα εμπράγματα δικαιώματα, όπως πλήρης ή ψιλή κυριότητα, επικαρπία, προσημείωση, κλπ, τα οποία έχει ένας δικαιούχος ακίνητης περιουσίας (φυσικό ή νομικό πρόσωπο). Όλα τα στοιχεία του αρχείου έχουν αποδεικτικό χαρακτήρα, εξασφαλίζοντας τη μεγαλύτερη δυνατή δημοσιότητα και ασφάλεια των συναλλαγών. Με το κτηματολόγιο (ολοκλήρωση), προβλέπεται  να αντικατασταθεί το ισχύον σύστημα μεταγραφών και τα Υποθηκοφυλακεία.

Το γραφείο αναλαμβάνει την ταχεία διεκπεραίωση ελέγχου τίτλων σε Υποθηκοφυλακεία και Κτηματολογικά Γραφεία, καθώς και έκδοση κάθε σχετικού με τη μεταβίβαση ακινήτου εγγράφου.

Αναλαμβανουμε

  • Διενέργεια ελέγχου τίτλων ιδιοκτησίας.
  • Νομική υποστήριξη στις αγοραπωλησίες ακινήτων.
  • Διεκδίκηση κυριότητας ακινήτου.
  • Εγγραφές Κτηματολογίου.
Share This
x
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί μόνον τα απαραίτητα λειτουργικά cookies. Για την έγκριση συλλογής στατιστικών πληροφοριών, όπως δραστηριότητα browser, ανώνυμη IP κλπ (cookies Google Analytics), επιλέξτε "Συμφωνώ" ή "Αποκλεισμός". Δείτε την Πολιτική Απορρήτου